Συνάντηση Δ. Καιρίδη με τον Πρέσβη της Ελβετίας

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Esterman.

Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για τη στήριξη που παρέχει η Ελβετία στην Ελλάδα μέσω του 2ου Προγράμματος ελβετικής συνεισφοράς, στο πλαίσιο του οποίου επιχορηγούνται έργα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο μεταναστευτικό, προεξάρχοντος του Εθνικού Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης ασυνόδευτων ανηλίκων. Υπογραμμίζεται ότι η Ελβετία διαθέτει κεφάλαια ύψους 40 εκ. ευρώ για αυτό τον σκοπό.

Εξάλλου, οι δύο συνομιλητές συζήτησαν περί της προετοιμασίας της επίσκεψης στην Αθήνα της Ομοσπονδιακής Υπουργού Δικαιοσύνης και Αστυνομίας, κας Elisabeth Baume-Schneider τον προσεχή Νοέμβριο, καθώς και της συμμετοχής της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Forum για τους Πρόσφυγες που θα λάβει χώρα στη Γενεύη, στις 13-15 Δεκεμβρίου.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber