Συνάντηση Διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου και αντιπροσωπείας του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν και μελών της Ιρακινής πρεσβείας στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21/1, στο κτήριο του Κεράνη συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, Καλέα Μάριου, και αντιπροσωπείας του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν και μελών της Ιρακινής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα το Γραφείο του Πρωθυπουργού εκπροσώπησαν οι σύμβουλοι Mr. Saleem Ibrahim Saleem και Μr. Halgourd Salaee συνοδευόμενοι από τον Mr. Hayder Al-Battat (Deputy Head of the Embassy) και Ms. Umalbaneen Al-Temimy (Counselor).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα πάταξης των κυκλωμάτων trafficking και την καταδίκη φαινομένων εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τρίτες χώρες.

Στο τραπέζι της συζήτησης, και δεδομένου ότι πλέον το Ιράκ έχει περιέλθει σε συνθήκες κανονικότητας και η κατάσταση ασφαλείας έχει εξομαλυνθεί συγκριτικά με το παρελθόν, τέθηκε για πρώτη φορά η εφαρμογή μιας κοινής συμφωνίας εθελούσιων επιστροφών απορριφθέντων ιρακινών αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στο Ιράκ, υιοθετώντας το πρόσφατο παράδειγμα του εθελούσιου επαναπατρισμού 3.800 Ιρακινών από τη Λευκορωσία στο Ιράκ κατά την πρόσφατη κρίση στα σύνορα με την Λιθουανία.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber