Συνάντηση εργασίας Αν. Υπουργού-Ολλανδικής Πρεσβείας-Επικείμενη επίσκεψη Αν. Υπουργού στη Χάγη

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνάντηση εργασίας με την Ολλανδική Πρεσβεία, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επισκόπηση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Ολλανδίας στον τομέα της μετανάστευσης. Ειδικότερες θεματικές ήταν η εφαρμογή του διμερούς μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της επιτροπείας και βελτίωσης των συνθηκών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα και η επικείμενη θέση σε λειτουργία των υγειονομικών εγκαταστάσεων (hospitainers) που έχει χορηγήσει η Ολλανδική κυβέρνηση προς υποστήριξη των υφιστάμενων αναγκών σε θέματα δημόσιας υγείας.

Ο κ. Κουμουτσάκος αποδέχθηκε, επίσης, την πρόταση της Ολλανδής Υπουργού Μετανάστευσης, κ. Ankie Broekers-Knol, να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Χάγη στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κατά την επίσκεψη ο κ. Κουμουτσάκος θα απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή του ολλανδικού Κοινοβουλίου, θα διεξάγει συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο με τις ολλανδικές αρχές και θα επισκεφθεί μονάδα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη χώρα.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber