Συνάντηση εργασίας Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κα Σοφία Βούλτεψη και την Πρόξενο της Ουκρανίας κα Άννα Τισένκο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στις 27 Απριλίου ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κα Σοφία Βούλτεψη, την Πρόξενο της Ουκρανίας κα Άννα Τισένκο, την Αντιπρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ κα Μαρίζα Φουντοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Στην συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος εφαρμογής του καθεστώτος προσωρινής προστασίας και η Σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αναγνώριση των προσόντων των ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα εξετάστηκαν:

▪ Η πιθανότητα να παρακολουθήσουν οι Ουκρανοί φοιτητές μαθήματα σε ελληνικά ΑΕΙ και η δυνατότητα να πιστοποιηθεί ο βαθμός που θα πάρουν στις εξετάσεις και να σταλεί στα ουκρανικά ΑΕΙ από τα οποία προέρχονται.

▪ Η δυνατότητα αναγνώρισης εργασιακών δικαιωμάτων σε Ουκρανούς πολίτες που θα επιθυμήσουν να εργαστούν στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

▪ Η πιθανότητα συμμετοχής ουκρανών αποφοίτων λυκείου σε δημόσια ΙΕΚ.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα βασικών γνώσεων ελληνικής γλώσσας που είναι απαραίτητες για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στην χώρα.

Τέλος, αποφασίστηκε η συνεργασία των 2 υπουργείων, του προξενείου της Ουκρανίας και του ΔΟΑΤΑΠ προκειμένου να γίνει άμεσα η διερεύνηση και καταγραφή των φοιτητών και εργαζομένων από την Ουκρανία που βρίσκονται στη χώρα υπό Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή την εργασία τους στην Ελλάδα.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber