Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα. Roberta Metsola

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Roberta Metsola, πραγματοποίησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα συντονισμού και διαχείρισης των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ καθώς και στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ταυτόχρονα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση διαχείρισης του μεταναστευτικού στην Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης και η κα. Metsola, συμφώνησαν στην ανάγκη κοινής αντίδρασης των κρατών μελών της ΕΕ, ώστε να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο για την παροχή των κατάλληλων και αναγκαίων συνθηκών υποδοχής και φιλοξενίας των Ουκρανών προσφύγων.

Ως προς τη διαπραγμάτευση του Συμφώνου, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την ανησυχία ότι οι χώρες πρώτης γραμμής υφίστανται κριτική, αφενός για την προστασία των συνόρων και αφετέτου για τις δευτερογενείς ροές και επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου η απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης.

Αύριο, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber