Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τον Υπoυργό Εσωτερικών της Σλοβενίας κ. Ales Hojs

Συνάντηση με τον Υπoυργό Εσωτερικών τη Σλοβενίας, κ. Ales Hojs πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, στο Bled της Σλοβενίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δυο Υπουργών βρέθηκε η τρέχουσα προσφυγική κρίση ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις της, στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι κ.κ. Μηταράκης και Hojs, επανέλαβαν την βούληση για παροχή κατάλληλων και αξιοπρεπών συνθηκών υποδοχής των Ουκρανών εκτοπισμένων στη βάση της ευρωπαϊκής οδηγίας περί προσωρινής προστασίας και αντάλλαξαν απόψεις για το πως η ουκρανική κρίση επηρεάζει την διαπραγμάτευση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου και δημιουργεί νέα δεδομένα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ευρώπη.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber