Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδη με Πρέσβη Βιετνάμ Le Hong Truong

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε σήμερα με τoν Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Le Hong Truong. 

Ο Πρέσβης του Βιετνάμ ενημέρωσε τον κ. υπουργό για τη θετική εμπειρία των μελών της ολιγάριθμης βιετναμέζικης κοινότητας στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις. 

Από την πλευρά του, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στις αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας σε εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα στους τομείς της γεωργίας, των κατασκευών αλλά και του τουρισμού. 

Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο συνομιλητές διερεύνησαν τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και συμφώνησαν να ξεκινήσουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας κινητικότητας και εποχικής εργασίας στο άμεσο μέλλον. 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber