Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη με Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας και Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας και τον Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον ζήτημα της έλλειψης εργατών γης.

Η Ιεράπετρα συγκεντρώνει περισσότερο από το 1/3 των θερμοκηπίων και της αντίστοιχης αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια, όπως και άλλες περιοχές, αντιμετωπίζει αυξανόμενη έλλειψη εργατικών χεριών με άμεσο αντίκτυπο τη χαμηλότερη παραγωγή.

Ο κ. Καιρίδης εξήγησε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά για τη διευκόλυνση της νόμιμης εργατικής κινητικότητας και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber