Τηλεδιάσκεψη Αν. Υπουργού, κ. Γ. Κουμουτσάκου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Πολωνίας, κ. Bartosz Grodecki

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Πολωνίας αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, κ. Bartosz Grodecki , πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν  απόψεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου στην Ευρώπη καθώς και για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση του νέου σχεδίου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συμφώνησαν ότι Ελλάδα και Πολωνία ως χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μοιράζονται την άποψη για την αναγκαιότητα αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων εθνικών και ευρωπαϊκών.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης ότι η ΕΕ χρειάζεται μια ισχυρή κοινή πολιτική επιστροφών μέσω ενός πλέγματος αποτελεσματικών συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες.

Τέλος, εξέτασαν τις δυνατότητες διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού μηχανισμού αλληλεγγύης στο πλαίσιο του νέου Συμφώνου, με την ελληνική πλευρά να υπογραμμίζει ότι θεμελιώδες στοιχείο ενός δίκαιου, ουσιαστικού  και υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης πρέπει να είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber