Τηλεφωνική επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού, Γ. Κουμουτσακού με τον Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, κ. F. Grandi και τον Γεν. Διευθυντή του ΔΟΜ, κ. A.Vitorinο.

Συνεχίζοντας τις επαφές για το συντονισμό της διεθνούς βοηθείας μετά τη δραματική κατάσταση που προέκυψε μετά τον εμπρησμό στη Μόρια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, κ. Filippo Grandi και τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, κ. Antonio Vitorino.

Συμφωνήθηκε η παροχή άμεσης βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής.

Ανάλογες δεσμεύσεις για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν αναλάβει σειρά Ευρωπαϊκών κρατών όπως έχει προκύψει από τις συνομιλίες που είχε ο κ. Κουμουτσάκος με ομολόγους του, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber