Το Μεταναστευτικό δεν είναι πλέον το ζητούμενο για τη Χίο, πρέπει να δούμε το μέλλον

«Φίλες και Φίλοι,  

Συμπληρώνονται, σήμερα, 2 χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου που οδήγησαν στη συγκρότηση κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.    

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, έγιναν πολλά. Καταρχήν, αντιμετωπίσαμε πολλαπλές προκλήσεις. Βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα και στο μεταναστευτικό.  

Η απειλή της παγκόσμιας πανδημίας επέβαλε μάσκες και αποστάσεις, αλλάξαμε τις ζωές μας, προσαρμοστήκαμε σε μια δύσκολη πραγματικότητα.  

Σε όλα αυτά ήρθε να βάλει ένα οριστικό τέλος το εμβόλιο και να μας δώσει πίσω την ελευθερία μας. Ένα δώρο της επιστήμης που κανείς, για την υγεία όλων μας, δεν πρέπει να αγνοήσει.   

Στη Χίο αντιμετωπίσαμε την πανδημία. Ενισχύσαμε υγειονομικά το νησί μας, ενισχύσαμε με κλίνες ΜΕΘ το νοσοκομείο μας,  ξεκινήσαμε εμβολιασμούς και για τους διαμένοντες στις δομές.  Εμβολιάσαμε κατά προτεραιότητα τις Οινούσσες και τα Ψαρά.   

Στο μεταναστευτικό, δύο χρόνια μετά, η μεταναστευτική κρίση είναι παρελθόν.   

Έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού, έχουμε ελέγξει και διατηρήσει σταθερά μειωμένες τις μεταναστευτικές ροές, μειώνουμε συνεχώς τις επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες.  Ενδεικτικά, στα νησιά, το τελευταίο δωδεκάμηνο η μείωση των μεταναστευτικών ροών είναι της τάξης του -96%. Η αποσυμφόρηση έγινε πράξη!  

Στη Χίο, ενώ στις εκλογές του 2019 διέμεναν στη ΒΙΑΛ 1978 αιτούντες άσυλο, σήμερα είναι 376. Η ΒΙΑΛ θα κλείσει, όπως θα κλείσουν και όλα τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται, τα οποία, σήμερα, στεγάζουν 289 αιτούντες.  

Θα συνεχίσουμε την αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.  Δεν θα γυρίσουμε πίσω στη μεταναστευτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.   

Και το μεταναστευτικό πλέον δεν είναι το ζητούμενο για τη Χίο. Πρέπει να δούμε μπροστά, το μέλλον του νησιού! 

Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια, μεγάλα έργα που είχαν επί σειρά ετών ‘λιμνάσει”, έργα που είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, έργα πνοής για την τοπική οικονομία και κοινωνία, επιτέλους μπήκαν στο δρόμο της υλοποίησης.    

Ξεκινά η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου. Προσωπικό μου στοίχημα, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί μας, θα ολοκληρωθεί.   

Ξεκίνησε η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, επισκευάζεται το υφιστάμενο Πρωτοδικείο.  

Κλειδώσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ, υπόσχεση μου στη Χίο από το 2015. Καταργώντας τη συσχέτιση με την υπερσυμφόρηση των νησιών, για την οποία ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Ενισχύονται με περισσότερους σπουδαστές οι ΑΕΝ, νέες επενδύσεις προχωράνε.  

Αφήνουμε πίσω την μιζέρια, που κάποιοι θέλουν να αναπαράγουν. Η Χίος έχει ιστορία, έχει παρελθόν, έχει και μέλλον. Νέες θέσεις εργασίας βοηθούν να μείνουν στο νησί μας τα νέα παιδιά.  

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα, η Χίος μας αλλάζει. Αλλάζει και δε γυρίζει πίσω.   

Συνεχίζουμε την αποστολή μας. Στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις.  

Προχωράμε Μαζί!»  

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber