Βιέννη: Συνάντηση του Αν. Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με την Υπουργό στην Καγκελαρία για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κα Karoline Edtstadler

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο περιθώριο της  Υπουργικής Διάσκεψης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου, συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό στην Καγκελαρία για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κα Karoline Edtstadler. Η συζήτηση, που έγινε σε ιδιαίτερα καλή ατμόσφαιρα, επικεντρώθηκε στη μεταναστευτική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, με έμφαση την Ανατολική Μεσόγειο, και βεβαίως την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που η Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει το ταχύτερο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μία Κοινή Πολιτική Μετανάστευσης και Aσύλου, όπου η αποτελεσματικότητα θα πηγαίνει χέρι χέρι με μία δίκαιη αλληλεγγύη. Η Ελλάδα ως χώρα πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης και η Αυστρία ως χώρα κατεύθυνσης των μεταναστευτικών ροών έχουν κάθε λόγο να συνεργάζονται στενά στη βάση των θεμελιωδών αρχών της ευθύνης και της αλληλεγγύης. Τώρα πια μετά και τη σημερινή ιστορική συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό δεν υπάρχουν λόγοι περαιτέρω καθυστερήσεων. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η κοινή μεταναστευτική πρόκληση δεν περιμένει». 

Από την πλευρά της η κα Edstadler δήλωσε ότι «η κρίση του κορωνοϊού βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο πολλών δημόσιων συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρόκειται να μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμη. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα, με τα οποία θα πρέπει να αντιπαρατεθούμε ταχέως, εάν δεν θέλουμε να χάσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη στο μεταναστευτικό ζήτημα. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα και τις άλλες πληγείσες χώρες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται ως εκ τούτου να παρουσιάσει άμεσα το νέο πακέτο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και να μην καθυστερεί περαιτέρω». 

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber