Βίντεο-Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση για το σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν οι γυναίκες στους χώρους εργασίας, ειδικά σε μια εποχή που αποτροπιαστικές μαρτυρίες σεξουαλικής βίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.  

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εφαρμόζουμε στην πράξη και τον σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες. Με το νέο Οργανισμό του Υπουργείου μας, πλέον, υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις 20 γυναίκες προϊστάμενοι, στελεχώνοντας το 50% περίπου των Τμημάτων, των Διευθύνσεων και των Γενικών Διευθύνσεων. Παράλληλα, 7 ικανές γυναίκες εργάζονται σε θέσεις διοικητών δομών φιλοξενίας και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, επιτελώντας πολύ σημαντικό έργο.  

Κοντά τους, η Υφυπουργός, κ. Βούλτεψη,  η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Αγαπηδάκη, και η νέα μας Υπηρεσιακή Γραμματέας, κ. Κουλούρη,  συνθέτουν μία σύγχρονη και αποτελεσματική ομάδα. Ομάδα που αποδεικνύει ότι στο Υπουργείο μας δεν υπάρχει «γυάλινη οροφή». 

Σήμερα, στέλνουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα.  Ότι, δηλαδή,  από τα πάνω προς τα κάτω σε κάθε -δημόσιο ή ιδιωτικό- οργανισμό η γυναίκα πρέπει να απολαμβάνει εμπιστοσύνης, εργασιακής ασφάλειας και αξιοκρατίας”. 

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε τα εξής: 

“Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες θα χρειαστούν 257 ολόκληρα χρόνια, έως ότου επιτευχθεί η πλήρης εργασιακή ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Επειδή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και επειδή όταν αδικούνται οι γυναίκες αδικείται ολόκληρη η κοινωνία οφείλουμε να δώσουμε τώρα τον μεγάλο αγώνα για να μειωθεί αυτή η απόσταση.

Ειδικά για τις Ελληνίδες θέλω να θυμίσω ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους αγώνες του έθνους, χωρίς καν να έχουν δικαίωμα ψήφου. Από τον αγώνα του 1821 μέχρι τον Μακεδονικό Αγώνα και μέχρι το Έπος του ‘40, όταν ανέβαιναν την Πίνδο, φορτωμένες πυρομαχικά, οι γυναίκες δεν είχαν την τύχη να αποφασίζουν για την τύχη του έθνους τους και όμως τον έδωσαν αυτόν τον αγώνα με ψυχή. Με τέτοιες πατριώτισσες η νίκη είναι σίγουρη”.   

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber