Ξεκινά η υλοποίηση δράσεων σχετικών με τις διαδικασίες ασύλου που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης)

Υπεγράφησαν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 από τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Σταυροπούλου, οι πρώτες τρεις αποφάσεις χορήγησης (ένταξης) από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020, με την υποστήριξη της Επιτελικής Μονάδας ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συνολική χρηματοδότηση των αποφάσεων είναι ύψους 37.111.500 ευρώ για τα έτη 2016-2017, και αφορούν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, τη χρηματοδότηση υπηρεσιών διερμηνείας και μετάφρασης, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, μεταφορές σε άλλα κράτη-μέλη βάση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, εξετάσεις DNA για την εξακρίβωση οικογενειακών δεσμών, δράσεις ενημέρωσης, τη δημιουργία Mobile Application για τους αιτούντες διεθνή προστασία και προμήθειες εξοπλισμού. Στόχος των δράσεων είναι η επέκταση των δομών της Υπηρεσίας ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου, καθώς και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι αιτούντες άσυλο. Δικαιούχος της χρηματοδότησης είναι η Υπηρεσία Ασύλου μέσω του νεοσύστατου Τμήματος Διαχείρισης και Εφαρμογής Προγραμμάτων. Για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης συμμετέχει ως εκτελεστικός φορέας (εταίρος) ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ενώ για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη συντήρηση του Mobile Application συμμετέχει ως εταίρος το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η επόμενη απόφαση ένταξης αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και θα αφορά τη δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας σε αιτούντες διεθνή προστασία, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της χώρας μας και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber