Όλοι μαζί για περισσότερες ιστορίες επιτυχίας: Ο νεαρός αριστούχος από το Ιράν στην Ομάδα Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Μέλος της Ομάδας Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων είναι πλέον ο 19χρονος Κύρος (Kourosh Baygi Nourmohammadi), ο οποίος αρίστευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις μολονότι έφτασε στην Ελλάδα πριν από μόλις τρία χρόνια.

Ο νεαρός φοιτητής, συναντήθηκε με τα μέλη της Ομάδας στο γραφείο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη κας Σοφίας Βούλτεψη, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα κ. Ηρακλή Μοσκώφ και της διευθύντριας του γραφείου του ΓΓ της ΥΠΥΤ, κας Αγγέλικας Χάντζου.

Οι τρεις μέντορες, ο Χάντι Μοχεμπί από το Αφγανιστάν, ο Κεϊτά Αλασάν από την Ακτή Ελεφαντοστού και ο Αμαντού Κάιν Καμαρά από την Γουινέα, υποδέχθηκαν με χαρά τον συνομήλικό τους και ανέλαβαν να συνεργαστούν στενά ώστε οι δικές τους ιστορίες επιτυχίας να γίνουν παράδειγμα θάρρους και ελπίδας για όλα τα παιδιά πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα.

Η κ. Βούλτεψη κάλεσε τους τέσσερις νέους να εργαστούν ώστε να μην μιλούμε πλέον για φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά για κανονικότητα,

ζητώντας τους να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ανοιχτή που δίνει ευκαιρίες σε όσους θέλουν να μετέχουν της ημετέρας παιδείας, να σπουδάσουν και να ενσωματωθούν.

Η συνάντηση του Κύρου με τους μέντορες συνέπεσε και με μια ακόμη επιτυχία, καθώς ο νεαρός Αμαντού μόλις έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Φτάνοντας στην ομάδα της ΕΓΠΑΑ ως μέντορας στο πρόγραμμα ‘‘Mentorship’’ τον Ιούλιο του 2021, ήμουν λίγο χαμένος επειδή δεν είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου, δηλαδή την πτυχιακή εργασία και την πρακτική μου άσκηση. Με την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια από τους συναδέλφους μου στην ΕΓΠΑΑ, κατάφερα να τελειώσω την φοίτησή μου στο Πανεπιστήμιο», είπε ο νεαρός πτυχιούχος.

Το πρόγραμμα των Μεντόρων αποτελεί μια εμβληματική πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που σκοπό έχει να δίνει ευκαιρίες στους νέους που τα έχουν καταφέρει στη χώρα μας, αλλά και να γίνουν πρότυπα για άλλους συνομηλίκους τους που αναζητούν τον δρόμο για την ένταξή τους.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber