Συγχαρητήρια επιστολή Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την κατάργηση της κράτησης ανηλίκων στα αστυνομικά τμήματα

Σημαντικό βήμα προόδου για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα χαρακτηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, την ψήφιση του νόμου για την, μετά από 21 χρόνια, κατάργηση της προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ανηλίκων σε αστυνομικά τμήματα.  

Σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Philippe Leclercεπαινεί τις ενέργειες της κ. Αγαπηδάκη και της Ελληνικής Αστυνομίας και αναδεικνύει θετικά την μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας και τη σημαντική μείωση των παιδιών υπό κράτηση.   

Στην επιστολή του, ο κ.  Leclerc χαρακτηρίζει σημαντική πρωτοβουλία τη δημιουργία πιλοτικού μηχανισμού εντοπισμού και προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων που συντονίζεται από την Ειδική Γραμματεία και υποστηρίζεται από την Ελληνική Αστυνομία και σημειώνει ότι η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίζει να υποστηρίζει ουσιαστικά της λειτουργία του, παρέχοντας άμεση υποστήριξη στις ελληνικές υπηρεσίες μέσω διάθεσης προσωπικού αλλά και μέσω των επιχειρησιακών εταίρων της.   

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες την Ελλάδα, σημειώνει ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αναθεώρηση του μέτρου της διοικητικής κράτησης των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και σε άμεσες, γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες εκτίμησης ηλικίας, για τα παιδιά των οποίων η ηλικία αμφισβητείται.  

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber