Υπογραφή νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΕΑSO στην Ελλάδα για το έτος 2021

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης για το Άσυλο, κα Nina Gregori, υπέγραψαν διαδικτυακά, το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο του EASO, για την Ελλάδα για το έτος, 2021.

Στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η επιστημονική, τεχνική και επιχειρησιακή υποστήριξη του EASO στην Ελλάδα, από την 01 Ιανουαρίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικές και επιστημονικές ομάδες του Οργανισμού θα υποστηρίζουν:

· Το Σύστημα Ασύλου

· Τη Μονάδα Δουβλίνου

· Την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης

· Την Αρχή Προσφυγών και

· Τη Διεύθυνση Προστασίας Αιτούντων Άσυλο

Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αφού ευχαρίστησε την κα Gregori, για τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, στη χώρα μας, επεσήμανε ότι:

«H ενίσχυση της παρουσίας του EASO στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερης σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, και του συντονισμού δράσεων, που σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης γραμμής, αλλά συνολικά η Ευρώπη».

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber